Scroll Top

Androgel kopen is niet mogelijk zonder een recept. Komt u in aanmerking?

Er bestaan allerlei mogelijkheden om het natuurlijke niveau aan testosteron in je bloed te verhogen. Je kunt bijvoorbeeld testosteron in tabletvorm tot je nemen. Verder kun je door middel van injecties testosteron spuiten. Beide manieren hebben zowel hun voordelen als hun nadelen.

Bij de pillen is het grootste nadeel dat de lever veel van de pil afbreekt voordat het zijn werk heeft kunnen doen en daarbij de lever vergiftigd. Bij het verkeerd zetten van een spuiten kun je voor allerlei complicaties zorgen. Daarom is het verstandiger om het testosteron te verhogenoor middel van een gel. Deze gel staat ook bekend als androgel.

Natuurlijk wil je deze gel gebruiken in overleg met een medisch deskundige. De gel inclusief art consult kun je hier aanvragen

Rol testosteron in het lichaam

Androgel wordt gebruikt om de verlaagde niveaus aan testosteron bij de man aan te vullen. De gel is verkrijgbaar met 1, 2 en 5 procent testosteron. Dit type bevindt zich van nature al in het lichaam van de man en wordt normaal gesproken in de testikels aangemaakt. Het zorgt ervoor dat het lichaam zich van een pre puberale jongen naar dat van een man kan ontwikkelen.

Daarbij ontstaan onder andere een lagere stem, sterke lichaamsbeharing en mannelijke geslachtskenmerken. Het speelt ook een belangrijke rol bij het libido. Androgel is ook bekend als testosteron gel of testogel. Het is legaal verkrijgbaar op de markt en wordt dus gebruikt om de testosteronspiegel op het juiste niveau te krijgen.

Waarom androgel gebruikenandrogel kopen

Zoals gezegd is testosteron het meest belangrijke mannelijke geslachtshormoon. Bij een afname van dit hormoon kunnen er allerlei klachten ontstaan. Je voelt je bijvoorbeeld in het algemeen niet goed, hebt minder zin in seks en kunt minder goed een erectie vasthouden. Verder kan het zorgen voor osteoporose, verminderde spierkracht en een toename van vet, waarbij dit voornamelijk bij de buik te zien is.

Een testosteron gel zoals androgel kan ervoor zorgen dat deze klachten verminderen en soms zelfs in hun geheel verdwijnen. Vanaf het 40ste levensjaar is er bij mannen een verminderde productie van testosteron. Daarom kan een aanvulling gewenst zijn. Het helpt om lusteloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, stemmingswisselingen, een toename van buik vet, slaapproblemen en een verminderde spierkracht te voorkomen.

Zoals vermeld zorgt androgel ervoor dat de ontstane tekorten aan testosteron in het lichaam weer aangevuld worden. Hierdoor ontstaat er wederom een stabiele spiegel waardoor veel klachten zullen verminderen en zelfs kunnen verdwijnen. Hierdoor verminder je onder andere de kans op stemmingswisselingen.

Dit effect is veel stabieler bij het gebruik van androgel dan bij het gebruik van een capsule of een injectie. Het is gemakkelijk op de huid aan te brengen. Dit kan het beste gedaan worden op de schouders en bovenarmen. Na een paar minuten zal de gel ingetrokken zijn. Hierna kunnen er gerust weer kleren over de huid aangetrokken worden.

Bij dagelijks gebruik stabiliseert de hormoonspiegel zich. Het is alleen bedoeld voor gebruik door mannen en wordt met klem afgeraden voor kinderen. Het is van belang dat er altijd de juiste dosering gebruikt wordt.

Androgel wordt ook door sporters gebruikt. Dit is vanwege het positieve effect dat de gel heeft op de spiermassa. De gel zorgt voor een goede ondersteuning bij de aanmaak van spierweefsel en zorgt ervoor dat de spieren een stuk sterker worden. Ook zal het spierweefsel sneller gaan groeien en minder gemakkelijk weer afgebroken worden.

Het is daarmee ideaal voor sporters en met name voor bodybuilders. Het zorgt ervoor dat het maximale rendement gehaald kan worden uit een oefensessie of een trainingssessie. Androgel wordt daarom ook wel eens een sportgel genoemd.

Mogelijke bijwerkingen

Het is altijd van belang om op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen die de toepassing van een bepaald product met zich mee neemt. De toepassing van androgel kan een aantal bijwerkingen veroorzaken. Deze worden hier puntsgewijs opgenoemd.

 • Ontwikkeling van acne
 • Het ontstaan van een vettige huid
 • Verminderde vruchtbaarheid
 • Het risico op een vergroting van de prostaat
 • Langdurige en pijnlijke erecties (priapisme)
 • Impotentie
 • Gynaecomastie bij mannen, oftewel borstvorming
 • Af- of toename van lichaamshaar
 • Haarverlies en versnelde mannelijke kaalheid
 • Afname goed cholesterol (HDL)
 • Verhoging van de bloeddruk
 • Het krimpen van de testikels
 • Vasthouden van vocht, met name in het gezicht

Verder kan zowel het gedrag als de emoties, gedachten en gevoelens van een gebruiker veranderen. Bovendien ontwikkelen vrouwen mannelijke geslachtskenmerken als bijwerking. Het wordt vrouwen daarom altijd afgeraden om dit type gel te gebruiken. Verder kunnen bij langdurig gebruik het hart, de lever en de hersenen nadelig beïnvloedt worden.

Bij jongeren onder de 21 wordt het gebruik standaard afgeraden, aangezien het voor een stilstand van de groei kan zorgen.

fitness workout

Uiteindelijke conclusies androgel kopen of niet?

Het gebruik van androgel kan een goede aanvulling zijn bij de normale productie van testosteron in het mannelijk lichaam. Er zijn daarbij verschillende verbeteringen voor het lichaam mogelijk. Ook bij sporters levert de gel de mogelijkheid om spiermassa op te bouwen en deze opbouw beter vast te houden.

Voor de meer serieuze bodybuilder zal een gel met een andere samenstelling echter effectiever zijn. Maar androgel biedt een goed begin om aan het lichaam te werken. Het grootste voordeel van dit type booster is de stabiele testosteronspiegel die het als resultaat heeft. Verder is ook de manier van aanbrengen een groot voordeel en loopt de gebruiker relatief gezien weinig risico.

De gel of crème is gemakkelijk te verkrijgen via onze webshop en is in geheel Nederland goed verkrijgbaar. Er zullen bij ontvangst geen problemen bij de douane ontstaan en wordt in het algemeen zonder vertragingen geleverd. De verzendkosten zijn laag en de gel wordt altijd in een anonieme verpakking bezorgd.

Vaak is de aanschaf via het internet goedkoper dan de aanschaf in een winkel, zelfs met verzendkosten meegerekend.