Scroll Top

Over de invloed van anabole steroïden op je seksleven en hoe oestrogeen, DHT en progesteron deze invloed bepalen.

Of je steroïden gebruikt of niet, voor een optimaal libido moet je je testosterongehalte beschermen en je oestrogeen in balans houden.

Moord op het libido

Zeggen dat je libido van essentieel belang is, is een understatement. Het perfect mannenlichaam willen bereiken, heeft weinig of geen zin als je mannelijke gevoelens niet kan voelen. Over de mannelijke sex drive, of libido, zijn een aantal dingen bekend, maar veel dingen weer niet. We zullen ons concentreren op wat we wel weten en op wat we hebben geleerd uit de meeste onderzochte gevallen. In de DHT (dihydrotestosteron of androstanolon) gedeelte hebben we het al over de invloed van DHT op het libido gehad. Het verhaal willen we hier een beetje uitbreiden om de lezer van extra nuttige en praktische informatie te voorzien. Het mannelijk libido wordt beïnvloed, voor wat betreft anabole steroïden, door de hieronder beschreven factoren.

1. De androgeniciteit van de gebruikte drugs.
2. De aromatiserende eigenschappen van de gebruikte drugs.
3. De progestogenische invloed van het geneesmiddel.
4. De totale hoeveelheid geneesmiddel of geneesmiddelen die op elk moment aanwezig zijn in het systeem.

1. De androgeniciteit van de gebruikte drugs.

Anabole steroïden die zeer androgene zijn hebben, over het algemeen, een groot effect op het libido. In de literatuur wordt vaak gedebatteerd over welke drugs meer of minder androgene zijn. Ergens lees je dat deca matig is en ergens anders dat het zeer androgene is, of je leest dat winstrol anabole is, dan weer dat het meer androgene is dan andere… en bla, bla, bla. Wat vaststaat is dat, in de meeste gevallen (niet alle gevallen, er zijn uitzonderingen), testosteron je geil maakt.

Mits je op een continu cyclus bent geweest, dus zonder onderbrekingen, zullen de eerste paar dagen en weken dat je testosteron gebruikt, ongetwijfeld een boost geven aan je libido. Dianabol is ook zeer populair omdat het gebruikers super geil kan maken. Bijna overal in de literatuur, zijn deze drugs bekende “androgenische drugs” Hier hoef je niet lang over na te denken, het is gewoon een feit dat anabole steroïden een gunstig effect hebben op libido.

spieren kweken

Zoals verteld, is het effect van nandrolon een vermindering van het libido. Dit verschilt per persoon, maar heeft vooral te maken met de dosering. In het gedeelte over DHT hebben we al besproken waarom het zo is. Dit is allemaal informatief, ongeacht of je hier mee eens bent of niet of je misschien iets anders hebt gelezen. Hoe meer je leest, hoe beter het voor je is, ongetwijfeld. Maar wees voorzichtig in het kiezen van het advies dat je zal volgen. Oké, in alle gevallen, weten we nu dat deca een negatief effect heeft op je libido. Dit betekent ook dat andere esters (organische verbindingen), zoals laurabolin (nandrolon lauraat) hetzelfde effect zullen hebben bij een overeenkomstige doseringspatroon. De halveringstijd, of vervaltijd, ligt

trenbolone online kopenzeer dicht bij die van deca, maar toch een paar dagen langer. In de literatuur lees je vaak twee weken of langer, maar onze ervaring zegt 5 à 6 dagen voor deca en 8 à 10 dagen voor laurabolin. Versies die korter werken, zoals nandrolon fenylpropionaat zullen ook hetzelfde effect hebben. De werking van fenylprop is ook sneller en je zal, vroeg in je cyclus, een verminderd libido opmerken. Let wel op dat veel neveneffecten van anabole steroïden hebben zowel met de looptijd te maken als met de dosering. Het dus mogelijk dat je niet altijd de effecten zal beleven die worden vermeld in de informatiebronnen die je leest en bestudeert.

Wat interessant is van trenbolon is dat veel van wat je leest neerkomt op twee waarheden. Allereerst, is het een androgeen (zes keer meer dan testosteron, valt het soms te lezen) en, ten tweede, een drug die afgeleid is van progesteron. Het lijkt wel een paradox. Trenbolon is, voor functionele doeleinden, een stevige androgeen die ook een structuur heeft die zeer vergelijkbaar is met die van progesteron. Trenbolon is bovendien niet aromatiserend. In de praktijk kan trenbolon je versterken en laten groeien zoals bij testosteron, zonder water gewicht (er zal geen estrogeen zijn) en zonder het verhoogde libido dat veroorzaakt wordt door testosteron (vanwege de anti libido prostagenisch effect van trenbolon).

2. De aromatiserende eigenschappen van de gebruikte drugs.

Het is algemeen bekend dat een hoge oestrogeenspiegel effect heeft op je hypofyse en de natuurlijke productie van testosteron van je lichaam stopt. De hypofyse is een meester regulator van de hormonale niveaus. Het wordt eigenlijk gecontroleerd door de ware meesterklier, de hypothalamus, maar dit onderwerp kan verwarring veroorzaken en ons off topic brengen. Voorlopig, hoef je maar te weten dat de hypofyse hoge oestrogeen of progesteron detecteert en een hormoon afsluit, genoemd luteïniserend hormoon of LH. De LH reist van de hypofyse naar de testikels, vindt specifieke cellen, de Leydig cellen en vertelt de Leydig cellen om testosteron te produceren. Hiermee interfereren zou betekenen zich bemoeien met de natuurlijke testosteron productie.
Deze wordt genoemd de hypothalamus-hypofyse-testikels as. Het is een loop (sequentie) die oestrogeen of progesteron detecteert met het doel om testosteron te reguleren. Deze is ook de werkelijke sequentie die zorgt dat antioestrogene stoffen
jouw post cyclus testosterongehalte verhogen.

deca injectiesAls je systeem eenmaal vrij is van anabole (dit duurt dagen à weken afhankelijk van de dosering en de drugs die je gebruikt) zal het gebruik van antioestrogenen het oestrogeen van de hypofyse blokkeren, door tegen de hypofyse te vertellen: “hey, we hebben hier onvoldoende testosteron, maak er een beetje aan”. De hypofyse stuurt/laat weer de productie van LH toe die dan reist naar de Leydig cellen van de testikels en stimuleert het apparaat om weer op gang te komen. Je weet meteen wanneer dit gebeurt omdat op zo’n moment kun je je ballen steeds groter zien worden, je energieniveau groeit weer, je begint weer een goed gevoel te krijgen, etc.
Gewone drugs die aromatiseren zijn onder andere nandrolon, dianabol en alle testosteron esters.
De goeroes zijn altijd oneens over de resterende anabole steroïden en, of je nu op de chemische structuren let of op echt bewezen effecten in de praktijk, zijn hun conclusies niet definitief genoeg om gedetailleerd te worden vermeld.

Uiteindelijk, zijn deca, testosteron en d-bol veel gebruikte drugs die de grote boosdoeners zijn voor wat betreft de aromatisering. Waarschijnlijk hebben jullie allemaal iemand gekend die vervelende bijwerkingen van het oestrogene soort heeft gekregen van andere drugs, buiten deca, testosteron of dbol. Het zijn bijwerkingen die een andere oorzaak hebben… Maar hoe je het ook bekijkt, dient het oestrogene effect van anabole steroïden om het libido te verlagen, door je natuurlijke toevoer af te sluiten.

Alleen wanneer de drugs androgene genoeg zijn en op de juiste manier invloed hebben op het seksuele gedeelte van je hersenen, zullen ze hun eigen invloed annuleren en het libido verhogen. Je eigen biochemie komt in het spel met veel hoogte- en dieptepunten van het gebruik van anabole steroïden. Door je eigen ervaring op te doen, kom je te weten wat je nodig hebt en wanneer. Hopelijk kan de informatie die je hier kan vinden je veel giswerk besparen.

3. De progestogenische invloed van het geneesmiddel.

Dit komt omdat de meeste mensen de kracht van progesteron in het lichaam niet kennen. De slechte dingen van oestrogenen zijn alles wat je eigenlijk hoort. Ja, progesteron kan behoorlijk gemeen zijn. Vergeet niet wat we over progesteron en zedendelinquenten hebben gezegd. De overheid zelf gebruikt progesteron om het libido te doden van mannelijke zedendelinquenten om ze zo hun verlangens te helpen controleren. Als dit op freaks werkt, dan zal het zeker op normale personen ook werken. Onthoud dit, progesteron doodt het mannelijke libido.

Een belangrijke kanttekening: we doen ons best om niet alles te geloven wat we lezen of studeren, tenzij we de aanwezigheid zien van…

1.Een goede, redelijke wetenschappelijke motivering (toch niet per se een echte bewijsvoering, want legitieme wetenschappelijke tests altijd ver achter liggen op empirisch bewijs).

2.Empirisch bewijs

Met goede wetenschappelijke motivering doelen we op een logische reden(en) om een bepaalde gebeurtenis te laten plaatsvinden. Wat betreft het eerdere voorbeeld, met progesteron, het is bekend dat de mannelijke borst receptoren bevat voor progesteron. Dit is bekend geworden tijdens het testen van proefpersonen die klinische gynaecomastie hebben die niet door anabole steroïden is veroorzaakt.
Ook progesteron is bedoel om de oestrogeen receptoren van het lichaam te sensibiliseren voor oestrogeen. We weten allemaal dat Anadrol (een krachtige progestagene anabole steroïde) een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van gynaecomastie. Maar het is nu bekend dat drol, vanwege zijn structuur, niet kan aromatiseren. Het is niet gevoelig voor het aromatase enzym, dat het enige enzym is die dat kan. En toch, kan drol toch gynaecomastie veroorzaken? Nee, niet echt.

We hebben de twee redenen al verteld waarom drol effect kan hebben op gynaecomastie, maar we hebben ze niet samen gegroepeerd. De twee redenen zijn:

anadrol capsules1. Anadrol heeft een sterk progestagenisch effect

2. Anadrol kan de oestrogene receptoren sensibiliseren voor oestrogeen. Rekening houdend met de kracht en de doeltreffendheid van de drug kun je of de hoeveelheid verhogen van de beschikbare drug of de gevoeligheid van de receptor(en) verhogen. In het geval van Anadrol, functioneert de drug voldoende om zowel de progesteron receptoren te beïnvloeden als zijn eigen oestrogeen receptoren te sensibiliseren voor oestrogeen.

Ook Trenbolon heeft progestagenische effecten. Trenbolon, zoals eerder gezegd, bezit sterke androgene eigenschappen. In de anabole steroïden gemeenschap, staat trenbolon niet bekend als veroorzaker van gynaecomastie. Toch zou het interessant zijn om veel cycli te onderzoeken van anabole steroïden die een sterk aromatiserende steroïde bevatten met trenbolon.

Veel atleten hebben ongetwijfeld trendolon en testosteron samen gecombineerd, met wonderbaarlijke resultaten. Het zou interessant zijn om te kijken of, tussen deze atleten, iemand ooit, door een combinatie van de drugs dus niet bij inname van de drugs alleen, gynaecomastie heeft ontwikkeld. We moeten niet vergeten dat progesteron het lichaam gevoelig maakt voor oestrogeen. Dus, hoe meer oestrogeen beschikbaar is, hoe waarschijnlijker de negatieve effecten waarvan we weten dat oestrogeen verantwoordelijk is.

Moraal van het verhaal is dat men voorzichtig moet zijn en zich goed (laten) informeren over de drugs die je met elkaar combineert. Zo zou het moeten, of je nu 21 bent en een enthousiaste feestvierder of een verantwoordelijke oudere persoon die afgedaan is met feestjes, voor een maximale veiligheid in het gebruik van anabole steroïden. De synergie van drugs kan een ongelooflijk nuttig hulpmiddel zijn om de maximale winst te behalen, maar ook zeer ongelukkig en zelfs gevaarlijk zijn indien meerdere negatieve eigenschappen van drugs zich in je lichaam kunnen verzamelen.